هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید «فاطمه» و «زهرا» پرتعدادترین نام دختران در ایران در حادثه سقوط هواپیما گردشگری در برزیل ۹ نفر کشته شدند+تصویر نابینایی ۹ نفر در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه| سه نفر از کادر درمان تعلیق شدند نشست «نقش قانون عفاف و حجاب در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی» در مشهد برگزار شد حجاب یک مسئله تمدنی و وجه تمایز ما با دنیای غرب است روماتیسم مفصلی ریسک بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد معاون دادستان مرکز خراسان رضوی: بیش از ۵۰ درصد طلاق‌ها ناشی از بی‌حجابی و بی‌بندوباری است ۱۵۰ دستگاه تلفن همراه سرقتی در مشهد کشف شد (۲ دی ۱۴۰۳) حق حبس در نکاح چیست و چه آثاری دارد؟ اصول رانندگی در زمان یخبندان و لغزندگی جاده | لغزندگی و رانندگی سقوط مرگبار بالگرد آمبولانس در ترکیه + فیلم عذرخواهی رئیس سازمان نظام پزشکی درخصوص حادثه نابیناشدن ۹ نفر در بیمارستانی در تهران تعداد پشت‌نوبتی‌های جهیزیه به صفر خواهد رسید مدارس کردستان فردا (۳ دی ۱۴۰۳) حضوری است آسیب‌دیدگان اجتماعی بیمه سلامت می‌شوند سالمندشدن جمعیت چه مشکلاتی به دنبال دارد؟ آیا خیار‌های توخالی برای خوردن بی‌خطر هستند؟ کمبود مدرسه در خیابان شهید آرمون مشهد و اطراف آن همچنان پابرجاست | روزنه‌های امید برای حل مشکل کمبود مدرسه هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی برای مشهد و ۸ کلانشهر دیگر (۲ دی ۱۴۰۳) چگونه از کلاهبرداری‌ در خرید و فروش طلای آنلاین جلوگیری کنیم؟ رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی: مشکلات و تنگنا‌های موجود باید با کار جهادی و تلاش مضاعف رفع شود انجام ۷ هزار تست HIV و شناسایی هفت مورد جدید در مشهد ۵۲ درصد سالمندان را زنان تشکیل می‌دهند توجه وزارت ورزش به قاچاق مکمل‌ هشدار پلیس فتا درخصوص برخورد با سازندگان ویدئو‌های چالشی اینستاگرامی ۳۸ درصد فرهنگیان نیازمند مسکن هستند نزاع مرگبار در دورهمی خانوادگی + عکس
سرخط خبرها

خطر پیک جدید کرونا با ویروس «اُمیکرون» | ورود از ۶ کشور به ایران ممنوع شد

  • کد خبر: ۸۹۸۲۳
  • ۰۷ آذر ۱۴۰۰ - ۱۳:۳۶
خطر پیک جدید کرونا با ویروس «اُمیکرون» | ورود از ۶ کشور به ایران ممنوع شد
وزیر بهداشت: افرادی که هنوز برای تزریق واکسن کرونا اقدام نکرده‌اند، سریع‌تر برای واکسیناسیون مراجعه کنند.

به گزارش شهرآرانیوز، وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه هنوز موردی از واریانت "اُمیکرون" کرونا در کشور شناسایی نشده است، در عین حال از افرادی که هنوز برای واکسیناسیون علیه این بیماری اقدام نکرده‌اند، خواست که سریع‌تر برای واکسیناسیون مراجعه کنند.

 دکتر بهرام عین اللهی در حاشیه همایش ۱۰۰ روز  توفیق خدمت، ۱۰۰ میلیون دز تزریق سلامت در جمع خبرنگاران با قدردانی از مردم و خبرنگاران، اظهار کرد: امروز به شکل نمادین با معرفی خود رسانه‌ها تقدیرهایی صورت گرفت و البته واقعا حق مطلب ادا نشد و باید قدردان همه شما باشیم و حرکت امروز نمادین بود و امیدواریم این همکاری بین وزارت بهداشت و رسانه‌ها ادامه یابد.

وی افزود: پنج‌شنبه صبح وزیر بهداشت آفریقای جنوبی از شناسایی سویه جدید کرونا خبر داد که قابلیت انتشار بالایی دارد و جهش‌های آن بسیار زیاد است. موضوعی که باعث نگرانی دنیا است این موضوع است که این سویه جدید واکسن گریز باشد. سازمان جهانی بهداشت موضع گرفت و برخی کشورها ورود از کشورهای آلوده را ممنوع کردند. ما هم به دنبال رصد ویروس هستیم.

عین اللهی بیان کرد: تا امروز موردی از ویروس جهش یافته جدید در ایران گزارش نشده است و ستاد کرونا روز قبل ورود از ۶ کشور را به ایران ممنوع کرد. باید بر مبادی ورودی کشور نظارت کنیم. دیشب بازدیدی از فرودگاه امام خمینی (ره) داشتیم و تمهیدات لازم دیده شد. مردم باید مراقبت کنند  تا گرفتار بیماری نشویم و فکر نکنند کرونا تمام شده است؛ چون وضعیت کشور ما بعد از ۹ ماه خوب شده است و امیدواریم این وضعیت پایدار بماند.

او تاکید کرد: در آفریقای جنوبی ٢۶ درصد مردم واکسینه شده‌اند و البته اثر واکسن‌ها بر سویه جدید اعلام نشده است و هنوز برای اعلام آن زود است. توصیه ما این است مردمی که واکسن نزدند به سرعت اقدام کنند.

عین‌اللهی در ادامه بیان کرد: آنتی بادی بدن ۶ ماه بعد از تزریق دز دوم کم می‌شود و کمیته علمی ما ۴ ماه بعد از دز دوم، تزریق دز سوم را توصیه کرده است که تاکنون نزدیک یک میلیون دز سوم واکسن تزریق شده است و از مردم درخواست داریم واکسن‌های خود را به موقع تزریق کنند و اگر کرونا ادامه پیدا کند واکسن کرونا مانند واکسن آنفلوآنزا باید سالانه تزریق شود.

وی درخصوص پیش خرید از واکسن‌های داخلی کرونا نیز بیان کرد: سیاست ما حمایت از تولید داخل است اما ما نمی‌توانستم زمان را از دست دهیم و برای همین واکسن وارد کردیم. با توجه به نامشخص بودن شرایط کرونا، تولید داخل این اطمینان را به ما می‌دهد که در آینده با چالش مواجه نشویم  و مقرر شده است که واکسن‌های داخلی را پیش خرید کنیم. ستاد کرونا مجوز صادرات ٢٠ درصد تولید داخل را به واکسن سازان داخلی داده است و هیچ کدام از واکسن سازان داخلی که به تایید رسیدند به ما اعلام نکرده اند که تولید را متوقف کرده‌اند و ما حمایت خواهیم کرد.

او درباره هزینه بالای پرداخت از جیب بیماران در زمینه درمان نیز بیان کرد: برنامه ما تقویت بیمه ها است تا پرداخت از جیب مردم کاهش پیدا کند، بحث دیجیتالی شدن خدمات سلامت به این امر کمک می‌کند. ما در اواسط راه هستیم و با تقویت بیمه‌ها در نظر داریم همه مردم بیمه پایه شوند و خدمات غیر پایه را به تدریج جزو بیمه قرار دهیم.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر درصد پایین واکسیناسیون در استان‌های مرزی نیز اظهار کرد: واکسیناسیون حتی در استان‌های مرزی بالای ٧٠ درصد  است و ما باید خانه به خانه سراغ مردم برویم و منتظر افراد نمانیم.

عین اللهی درباره قاچاق معکوس دارو نیز گفت: داروها باید هدفمند و برچسب‌دار باشند و باید از برچسب استفاده کنیم. درصدی امکان قاچاق وجود دارد.

وی همچنین درباره ارز دارو گفت: تاکنون ٢ میلیارد ارز ترجیحی برای دارو گرفته‌ایم و پیگیریم که مابقی ارز را تخصیص دهیم و نظر ما این است که ما مجبور به استفاده از ارز ترجیحی هستیم در غیراین صورت قیمت داروها افزایش پیدا خواهد کرد.

تصویب تزریق دُز "بوستر" برای سنین ۱۸ تا ۶۰ سال

دبیر کمیته علمی کشوری ستاد مقابله با کرونا با اشاره به نگرانی‌ها از واریانت "اُمیکرون" در سطح جهان و ایران و خطر بروز پیک‌هایی از بیماری، در عین حال از تصویب تزریق دُز بوستر (یادآور) واکسن کرونا برای سنین ۱۸ تا ۶۰ سال در جلسه امروز کمیته علمی خبر داد.

دکتر حمیدرضا جماعتی با اشاره به جلسه امروز کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا گفت: یکی از پایه‌های مهم مقابله با کرونا و پیشگیری از ابتلا به آن، بحث واکسیناسیون است. البته در کنار آن همواره بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی تاکید داشته‌ایم و نباید رعایت دستورالعمل‌ها فراموش شود و این امر بسیار مهم است.

وی به واریات جدید و جهش یافته ویروس کرونا در آفریقای جنوبی (اُمیکرون) اشاره کرد و گفت: شروع این جهش ویروس از کشورهای آفریقای جنوبی بود و اکنون متاسفانه در کشورهای اروپایی و آسیایی هم گزارش شده است. بنابراین نگرانی آن است که ممکن است نوع جدید و جهش یافته ویروس باعث بوجود آمدن پیک‌هایی در کشورهای مختلف و از جمله کشور ما شود.

جماعتی گفت: البته در کشورهای آفریقای جنوبی که شروع ویروس جدید از آنجا بوده، میزان واکسیناسیون علیه کرونا زیر ۴۰ درصد بوده است. بنابراین با توجه به نگرانی از ویروس جدید برای کشورهای مختلف و از جمله کشور ما، در جلسه امروز کمیته علمی توصیه بر این شد که افراد واکسن نزده، برای انجام واکسیناسیون تشویق شوند؛ چراکه حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد افراد جامعه هنوز واکسیناسیون دز اول و دوم را انجام نداده‌اند. بنابراین لازم است حتما این افراد برای واکسیناسیون تشویق شوند یا اگر نیاز است به وسیله ستاد کرونای وزارت کشور که اجراییات را انجام می‌دهند، محدودیت‌هایی  برای واکسینه نشده‌ها در نظر گرفته شود.

وی افزود: همچنین با توجه به نگرانی از سویه جدید کرونا (اُمیکرون) در جلسه امروز کمیته علمی مقرر شد به جهت اینکه زمان را از دست ندهیم، با برنامه‌ریزی معاونت بهداشت وزارت بهداشت و مرکز پیشگیری به صورت لایه لایه برای سنین زیر ۶۰ سال و بالای ۱۸ سال دز "بوستر یا یادآوری" تزریق شود.

جماعتی در این باره ادامه داد: پیش از این ابلاغ تزریق دز "اضافه" در سنین بالای ۶۰ سال و افرادی که نقص سیستم ایمنی داشته و تحت داروهای سرکوب کننده ایمنی قرار دارند، را داشته‌ایم؛ اما در مورد دز "بوستر" که دز "یادآوری" است باید گفت که این تزریق در افرادی که دو دز تزریق را انجام داده‌اند، باعث ایجاد ایمنی کامل در برابر ویروس می‌شود و در این زمینه ابلاغی نداشتیم. بنابراین در این زمینه تصمیم‌گیری شد با توجه به اینکه واریانت جهش یافته اُمیکرون در حال انتشار است و احتمال دارد باعث بوجود آمدن موج جدید در کشور ما شود، تزریق دز بوستر برای سنین ۱۸ تا ۶۰ سال انجام شود.

وی درباره فاصله زمانی تزریق دز بوستر از دز دوم، به ایسنا گفت: بسیاری از واکسن‌هایی که در کشور مورد استفاده قرار گرفته از موارد ویروس کشته شده بوده و ایمنی با این واکسن‌ها حداقل سه تا چهار ماه در بدن کامل است و بعد از آن سطح ایمنی کاهش می‌یابد (البته ایمنی نسبی ممکن است تا مدت‌ها وجود داشته باشد). این درحالیست که برای مقابله با ویروس به ایمنی کامل نیاز داریم. بنابراین با توجه به برنامه‌ریزی لایه لایه و دستورالعمل وزارت بهداشت، تزریق دز بوستر برای افراد انجام خواهد شد.

جماعتی با بیان اینکه احتمالا از واکسن‌های داخلی برای تزریق دز بوستر استفاده خواهد شد، در پاسخ به سوال ایسنا درباره محدودیت‌هایی که برای واکسن نزده‌ها پیشنهاد شده، گفت: توصیه این است که ابتدا با تشویق و مشخص شدن اثرات واکسن، این افراد برای واکسیناسیون اقدام کنند؛ چراکه در مطالعاتی که انجام دادیم نشان داده شد که میزان پذیرش در بیمارستان‌ها و همچنین مرگ و میر واکسن زده‌ها نسبت به واکسن نزده‌ها به میزان چشمگیری کمتر بوده است. به این ترتیب بستری بیمارستانی و مرگ و میر در افراد واکسن نزده بسیار بیشتر از واکسن‌زده‌هاست.

وی افزود: همچنین آمار واکسیناسیون در کشورهای آفریقای جنوبی که این ویروس جهش یافته از آنجا شروع شده، بسیار پایین و زیر ۴۰ درصد بوده و این موضوع موید آن است که وقتی میزان واکسیناسیون در جامعه‌ای کم باشد، از آنجا که ویروس گردش می‌کند، موتاسیون یافته و نسبت به درمان نیز مقاوم می‌شود، همین موضوع باعث ‌می‌شود که جوامع دیگر نیز تحت تاثیر قرار گیرند. بنابراین توصیه این است تمامی افراد جامعه برای واکسیناسیون تشویق شوند و افرادی که واکسن نزدند به وسیله ستاد اجرایی وازرت کشور محدودیت‌هایی برایشان ایجاد شود.

منبع: ایسنا


اینجا بخوانید علائم ابتلا به کرونای آفریقایی، اُمیکرون چیست؟

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->